söndag 17 maj 2015

MTB - Dubbelpass

Ibland kan man ryckas med på dubbelpass på samma dag. Trots att förmiddagen spenderades på lvg, kändes det lockande att hänga med Patrik och Mattias på ett kvällpass med mtb. Då önskan från Mattias var att cykla "City-slingan" körde vi den, men valde att ta den baklänges. Hela slingan är ca 18km, men vi valde att skippa Segasjön och vattentornet, därför bara ca 15km när vi var klara.


Mattias, Patrik & Johan

LVG - Dagen efter, kvällen före

Vi var 6st som dök upp på Time vid 9.30. Vissa hade mer ont i håret än andra från gårdagskvällen, men vi var alla peppade att ta oss i väg. Det bestämdes att vi tog en kortare tur, max 2h. Så därför fick det bli Täfteå - Holmsund - Gimonäs - Carlshem - Täfteå. Rullade på bra, endast ett kortare stopp i korsningen mot Holmsund innan återfärd. Täfteåberget obönhörligt skördar puls spikar och stumma ben, men bara att nöta på. Tillbaka i Tomterna blev det Erik som ryckte hårt, samtidigt som vi alla försökte sätta emot så gott det gick. Totalt 5,5mil


Per-Erik, Erik, Tom, Jan, P-A och Johan


lördag 16 maj 2015

MTB-träning lördag 16/5.

I dag fick man ta fram ett gammalt ordspråk. "Ensam är stark".
Det var bara jag som dök upp på dagens träning med Sävar CK. Johan Lindsjö var också på Time kl.10:00 men utan cykel. Han hade andra åtaganden i dag så han hade inte heller möjlighet att haka på.
Nåväl, jag hade ingen plan på var jag skulle cykla men jag åkte i varje fall mot Täfteå efter gamla Täftevägen vidare genom skogen till Innertavle och sedan runt Nydala. Benen kändes fräscha så jag fortsatte mot Bäcksjön via Ersmark. I Bäcksjön blev det en kort paus. Benen kändes fortfarande fräscha så jag tog vänstervarv runt Bäcksjön och vidare mot Mårdsjön-Gunnismark- Sävar. En runda på 6 mil. Det är fortfarande väldigt tungcyklat på sina håll och framförallt från Ersmark till Gunnismark (ca 2,5mil). Det blev i varje fall en bra träningsrunda. Nästa MTB-träning är på tisdag kl.18:30. Samling vid Time.
// Tomas Forsman

Kort video på dagens slinga

tisdag 12 maj 2015

MTB - Vi hade ju iallafall tur med vädret....

Ibland blir saker inte som man tänkt sig.... Och inte blev det lättare att fundera ut rätt kläder innan samlingen på Time. Regnet som hängde i luften hade inte slutat när vi alla bytte om i våra garage vid 18-tiden, men innan vi samlats på Time vid 18,30 strålade solen. Shit, felklädd!! Och planen att ta slingan Ivarsboda - Ostnäs, grusades också när vi tänkte på alla fina spårdiken som nu stod under vatten. Nej, det fick bli annan rutt!! Staffan kom med förslaget om Täfteå-Nydala, Tomas och Johan hade inte något att invända mot detta, så vi rullade iväg. Vädret blev helt kanon och vindstilla, och pga denna fina kvällscykling vid strandkanten på Nydala togs beslutet att vi förlängde rutten via Ersmark, Bäcksjön, Tväråmark till Sävar. Vi hade alla bra fart i benen, så tempot blev bra uppskruvat upp till Bäcksjön, men vi återgick senare att rulla på kedja med korta dragpass. Regnet uteblev helt, och solen kändes mycket skön. Grus, lera och div skit gjorde absolut inget på denna underbara kväll. Väl hemma avslutades slingan med ett gemensamt tjuvryck på maxeffekt i backen vid "maskinÅbron".  Totalt ca 5mil


Staffan, Tomas & Johan
(En av oss har stänkskydd på ramen från framhjulet på mtb:n , gissa vem?? )

söndag 10 maj 2015

Lvg - distanspass

Vi var 7st cyklister som möttes upp på Time för 30-tempo. Slingan blev Bullmark - Bodyn - Flurkmark - Hissjö - Västerslätt - I-20 - E4 cykelväg. Vinden hjälpte till bitvis, men kändes som en orkan i motvind innan fikastoppet på ICA i Hissjö. (läs dåligt tränad skribent) Efter lite bulle och kaffe i Hissjö kom dock formen tillbaka. Snabbstopp på Haga för utmaningar om vem som skulle ta vem i "bussbacken" på Mariehem. Väl hemma i Sävar hade slingan hunnit bli ca 7,5mil. Mycket trevligt och givande träningspass.

Peter, P-A, Peter, Joakim, Per-Erik, Tom & Johan


lördag 9 maj 2015

MTB - träning fartpass

Dagens mtb fartpass blev Staffans 7mila.... nästan iallafall. Vi kände lite tidsnöd och hemlängtan vid Bäcksjön, så det fick bli närmsta vägen hem via mindre traktorvägar i Åbyn och östra Tväråmark. Dock fick vi ändå ihop ca 5mil. Bra uppslutning då vi var hela 7st cyklister, mycket kul. Tempot fick bli efter underlagets karaktär, blött och tungt bitvis och stenhård slät grusväg ibland. Plan för cykelslinga kommande Tisdags träning blir Ivarsboda slingan.


Per-Erik, Johan, Peter, Niklas, Tomas, (Mattias & Ronny ej på bild) 

torsdag 7 maj 2015

Premiär tjej-trampet

Så var det äntligen dax för oss tjejer att cykla. I ett strålande väder med måttlig motvind gick turen Sävar- Täfteå-Täfteböle-E4-Sävar. Vi höll ett passande tempo, som vi sa -Vi kan ju prata med varann :)
2 mil med "egentid". Hoppas vi ses igen den 14/5 kl 18:30 på Time.
// Sofia, Karin och Victoria



tisdag 5 maj 2015

MTB

Vi var 3st som idag körde mtb skogspass. Per-Erik, Magnus & Johan. Vi cyklade slinga som i premiären i Lördags. Klövervägen, Öxbäcken, Kottevägen, Vattentornet, Segasjön, Gropen, Vattenverket. Fortsatte sedan med kammen vid kraftstationen i Sävarån, tillbaka över Skogsvallen IP, Kottevägen, Öxbäcken. Vi kände oss nöjda med ett bra träningspass där tekniken slipas på varierad terräng och underlag. Ser fram emot lördagens gruspass...

Tjej-trampet

Nu är det vår egen tid !!

From torsdag 7 maj och framöver kommer Sävar CK hålla en cykelträning per vecka specifikt för/med enbart tjejer. Vi kommer själva styra hur vi vill cykla, vart vi vill cykla, och hur länge vi vill cykla.
Huvudsaken är ATT vi cyklar.

Jag (Sofia) kommer att finnas på Time vid kl 18,30 på torsdagar och hoppas att jag får sällskap av fler. Det spelar ingen roll om tidigare erfarenheter, tillsammans får vi roligare än att träna enskilt.
Testa att prova på, cykling kan vara motionsformen passande för just dig.
Självklart är man välkommen att träna med SCK andra träningsdagar också, men torsdagar är vår egen för enbart tjejer. Ta med dig hjälm, räcer, mtb eller hybrid-cykel och ett härligt humör. Ja, varför inte ta med kollegan, systern eller bästa vännen också, ju fler desto roligare.

Har ni funderingar, hör av er.

// Sofia Lindsjö
070-2530513


måndag 4 maj 2015

Lvg Söndag 3 maj

5 st var vi som samlades vid Preem i morse för att köra i snitt 30 km/h gruppen. Vi åkte mot Holmsund via Holmsjön och över Degernäs för att sen stanna för fika stopp vid Olles kiosk. När vi vände hemåt via Täfteå igen så hade vinden vänt och den blev en behaglig återresa till Sävar 
// Tom Löfgren

lördag 2 maj 2015

MTB premiär

Trots lätt duggregn blev det en otroligt bra uppslutning på Time vid 10-tiden.
8st peppade cyklister (Fredrik, Sune, Tomas, Niklas, Patrik, David, Staffan & Johan) snackade snabbt genom ungefär hur vi vill lägga upp en plan för mtb-sässongen. Vi var hyfsat snabbt klara vilket gjorde att vi kunde komma iväg efter ca20min. Vi åkte sedan ut på en slinga runt Sävar. Passerade Öxbäcken, Bullmarksvägen, Vattentornet, Segasjön, Gropen, Vattenverket, innan vi avslutade med 1 varv på elljusspåret vid Skogstorpet. Några av oss passade också på att köra dom tekniska sten-slingorna som finns uppe på berget vid Skogstorpet. Totalt blev det ca 1,5mil på 1h i medeltempo under blöta förhållanden. Vi kör på Tisdag igen från Time...