onsdag 29 april 2015

Latmasken möter mjölksyran

Då var det dags... 6st medlemar mötte upp på Time vid 18-tiden, och snabbt blev samtalsämnet den friska vinden och vindriktning. Hur skulle vi göra?? Ta motvinden först, eller på hemvägen. Vi kom fram till att Holmsund via Täfteå kändes som lämplig sträcka, och vinden skulle kanske mojjna innan hemfärden. Så vi gav oss av. Lite som en ko på grönbete på vårkanten, spritte det lite i benen på raksträckorna, och det var med viss bestämd blick i allafall för mig på cykeldatorn som farten fick hållas tillbaka den korta stund som jag hade dragpass. Eftersom min vinterträning har varit fullständigt obefintlig, var det med viss hatkärlek som Täfteberget började skymta i horisonten. Och naturligtvis, 2/3 in i backen brände det hårt med syra i benen och hjärtat ville hoppa ur kroppen. Det var bara att släppa taget. Skönt att efter varje uppförsbacke finns en nerförsbacke, för med hjälp av gravitationen och ännu mer bestämhet, fångades förtruppen in igen. Färden gick sedan bra ut till Holmsund och vidare in mot Umeå igen. I backen ner mot Gimonäs drabbades tyvärr 1 av våra cyklar av bakhjulspunka, varvid reparation behövdes. Detta gav tillfälle att inse hur pass många andra cyklister som tinat fram från vinterdvalan, då vi måste ha mött minst 20st totalt på vår runda. Fortsatta cykelrundan modifierades i den tänkta rutten lite, jag och Staffan tog en omväg via ICA Maxi, strandpromenaden, via Ålidhem, Kolbäcksvägen och tillslut E4 cykelvägen hem. Och de andra 4 fortsatte på tidigare bestämd väg. Vinden kändes precis som förutsett inte lika kraftig i byarna när den kom rakt emot, så lite måste den ha mojjnat. Väl hemma efter 5,2mil så återstår bara att slicka såren, för snart är det dags igen. På lördag blir det mtb premiär. // Johan    

Nog borde det gå att laga slangen 1 gång till ??

måndag 27 april 2015

Visst kommer du??

Glöm inte att det närmar sig både lvg-uppstart på onsdag 29/4 och mtb-uppstart på Lördag 2/5.
Visst har du tid att komma och cykla??

29/4  Onsdag - Landsväg
18.00 - Grupp 1
18.30 - Grupp 2

2/5  Lördag - MountainBike
10.00 - Uppsnack ca 30min
10.30 - Lätt kort, prova på cykling, ca 1h.
Ta chansen och prova, Cyclocross är också varmt välkommna.

Sen rullar vi vidare.
Tisdag & lördag - mtb
Onsdag & söndag - lvg
Torsdag - Tjej-trampet

fredag 24 april 2015

Nu kör vi igång !!

From. Onsdag 29 April anordnar Sävar CK träning för lvg.
Dessa lvg-träningar kommer sedan att löpa varje onsdag och söndag, med inriktning att onsdagen blir lite kortare intervallspass och söndagen ett distanspass.
Då det är svårt att hålla gemensam fart för alla under träningarna, har vi beslutat att dela in lvg-träningarna i 2st grupper. Obs!! Grupperna har olika starttider, vänligen notera detta.

- Grupp 1 kommer att hålla en hastighet ca 30km/h
- Grupp 2 kommer att hålla en hastighet ca 35km/h

From Lördag 2 Maj anordnar Sävar CK träning för mtb. Vi börjar med ett uppsnack på Time i ca 30min och åker sedan ut på ett lätt otekniskt pass i ca 1h, för att alla ska få känna på mtb
Dessa mtb-träningar kommer sedan löpa vidare varje tisdag och lördag, med inrikting att tisdagen blir mer skogstekniskt och lördagen lite mer fart anpassat. För mtb-träningarna kommer ingen indelning att göras, där anpassas tempot till deltagarna och förutsättningarna.

From torsdag 7 maj och framöver kommer Sävar CK hålla en cykelträning per vecka specifikt för/med enbart tjejer. Sofia Lindsjö är kontaktperson kring detta arrangemang.

Det är dock fullt möjligt att via vår facebook sida, lägga ut en förfrågan om ni har en annan dag/tid som passar er personligen. Tänk dock på att försöka specificera den tänkta tempot eller svårhetsgraden, så intresserade medlemmar kan ta ställning om det är ok för ens egen kondition.
Det är aldrig roligt att möta väggen efter 15min eller falla/skada sig efter passage i svårt stenskravel

Lvg
Onsdag                                Söndag
18.00 - Grupp 1                   9.00 - Grupp 2
18.30 - Grupp 2                   9.30 - Grupp 1

Mtb
Tisdag                                  Lördag
18.30 - Skogstekniskt          10.00 - Fart anpassat

Tjej-trampet
Torsdagar kl 18.30

           

Våra cykelträningar utgår alltid från Time i Sävar. God möjlighet till bilparkering finns om man kommer från annan ort än Sävar.
Passa på att stödja vår lokala samarbetspartner, fyll på med extra energi.

onsdag 22 april 2015

Nu kommer våren...

Nu har vintern släppt sitt grepp om Sävar. Det är en skön känsla att nu kunna känna att utomhus sässongen kan starta på allvar. Som del I detta har vi I styrelsen under kvällen haft vårt första möte, och om hur denna kan bli den bästa ur allas synvinkel. Vi kommer att publicera och maila ut protokollet från mötet inom kort. Håll utkik !

torsdag 9 april 2015

Ny styrelse för 2015 efter årsmötet

Det har nu gått några veckor sedan årsmötet, och årsmöteshandlingarna tillsammans med medlemskortet för 2015 bör nu vara utskickade till er alla medlemmar via mail. Skulle det vara någon medlem som inte fått detta så återkom gärna till någon av oss I styrelsen.

I samband med årmötet byttes några ledamöter I styrelsen ut I enlighet med valberedningens förslag. Jag har fått förtroendet att leda Sävar CK som ordförande efter övertagandet från tidigare ordförande Erik Bring. Tillsammans med den nu sammansatta styrelsen bestående av mig, Tom Löfgren, Staffan Jonsson, Peter Olofsson och Jonas Söderström hoppas vi nu att vi kan leda Sävar CK till ett mycket inspirerade och träningsfullt 2015. Jag vill passa på att tacka alla ledamöter ur den tidigare styrelsen för deras utmärkta arbete med att utveckla Sävar CK till den status vi har just I denna dag.

Vi I Sävar CK har ett antal frågor/förslag som presenterades på årmötet som vi I styrelsen kommer att fortsätta jobba med, och därav också senare bjuda in till korta medlemsträffar där vi alla kan komma med synpunkter om hur VI vill att verksamheten ska drivas.

För att presentera mig själv för er som inte vet vem jag är sedan tidigare, så heter jag Johan Lindsjö. är 37år, har fru och 3 barn boende I villa på Sportlovsvägen I Sävar. Är tämligen ny på cykelsporten, då jag började med mtb inför sässongen 2013 på en fulldämpad AM hoj.. Jag försöker att dela 50/50 på mitt cykelintresse mellan mtb/lvg, men en viss förkärlek finns dock för mtb. Skogskänslan på små små stigar är unik och mycket lik mitt tidigare stora intresse MC och enduro som jag körde fram till 2012. Yrkesmässigt så jobbar jag som ingenjörskonsult hos Siemens inom röntgen, och reser mycket runt i skandinavien till sjukhus som i huvudsak är mina kunder och där min tid spenderas.
Jag hoppas att ni tar tillfället att stoppa upp mig, om ni möter mig. Då det är ibland svårt att minnas ansikten och namn....

Sävar CK är till FÖR och AV medlemmar.

//Johan Lindsjö - Ordförande Sävar CK